.

.

Limited edition artiestenlijn nr. 2

Allbirds x Tom Hegen

DECEMBER 2021

Voor onze nieuwe artiestenlijn hebben we enkele van onze favoriete creatieve vrienden gevraagd om een kleine batch unieke, limited edition modellen te ontwerpen. De volgende aan de beurt: de Duitse fotograaf Tom Hegen die twee van zijn bekende luchtfoto's "Salt Series" en "Spanish Farmlands" omtoverde tot drie door de natuur geïnspireerde Wool Runner-Up Mizzles.

Over de artiest: Tom Hegen

Tom staat bekend om zijn abstracte luchtfotografie waarin hij de complexe relatie tussen mens en natuur documenteert en onderzoekt. Hij geeft daarbij een overzicht van plaatsen waar hulpbronnen worden gewonnen, geraffineerd en verbruikt.

De Allbirds x Tom Hegen Wool Runner-up Mizzles

Tom liet zich inspireren door de kleur en symmetrie van twee van zijn portretten, "Salt Series" en "Spanish Farmlands", om zijn opvallende stempel te drukken op drie exclusieve Wool Runner-up Mizzles. Deze weerbestendige hoge sneaker is gemaakt met ZQ-merinowol en een biobased, waterafstotende beschermlaag om je voeten warm en droog te houden, weer of geen weer.

"Als fotograaf ben ik geïnteresseerd in de relatie tussen mens en natuur. In mijn luchtfotografie staan landschappen centraal die door menselijk ingrijpen sterk zijn veranderd. Ik probeer de kijker bewust te maken van die onderwerpen door een blik te werpen op de ongelooflijke krachten die onze omgeving beïnvloeden." - Tom

Schoenen met een doel

Deze samenwerking steunt The European Nature Trust: een onafhankelijk goed doel dat geld inzamelt voor natuurbescherming over het hele continent.