IN DE VOETSPOREN VAN MOEDER NATUUR

Als Nieuw-Zeelander was Tim Brown altijd al vertrouwd met de magische eigenschappen van merinowol. Hij vroeg zich dan ook af waarom zo’n opmerkelijke, duurzame grondstof vrijwel afwezig was in de schoenenindustrie. Uit die verwondering is Allbirds ontstaan.

Tim Brown and Joey Zwillinger

Na jaren van research en gesleutel, sloeg Tim de handen in elkaar met Joey Zwillinger, een ingenieur en expert in hernieuwbare energie. Samen ontwikkelden ze een revolutionaire wollen stof speciaal gemaakt voor schoenen. Het resultaat? Een volledig nieuwe categorie van schoenen geïnspireerd op natuurlijke materialen en een voortdurende missie om dingen niet alleen anders te doen, maar beter.

Illustration of Allbirds Wool Runners

EENVOUD IN DESIGN

Geen flitsende logo's. Geen overbodige details. Gewoon een praktisch design van natuurlijke materialen voor de meest comfortabele schoenen ter wereld. Zo eenvoudig is het.

COMPLEET COMFORT

Eerst zien, dan geloven? Probeer je Allbirds 30 dagen lang uit. Als je dan nog niet op wolken loopt, nemen we ze zonder vragen terug.

UIT DE NATUUR

Moeder Natuur heeft zoveel te bieden. Toch geeft de schoenenindustrie te vaak de voorkeur aan goedkopere, synthetische alternatieven. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Dingen anders maar beter doen, kan lang duren - en we zijn pas net begonnen. Toch kunnen we al terugkijken op enkele trotse momenten:

Waterfall

B CORP

Als B Corp-gecertificeerd bedrijf pakken we de zaken anders aan. Het milieu is een van onze belangrijkste stakeholders en hoe we ermee omgaan is voor ons net zo belangrijk als onze verkoopcijfers.

Pile of shoes

SOLES4SOULS®

Dankzij onze vrienden bij Soles4Souls® krijgen alleen nauwelijks gedragen Allbirds wereldwijd een nieuw leven. Zo helpen ze mensen in nood om weer voet aan de grond te krijgen.

Allbirds Box

GERECYCLEDE VERPAKKING

Onze verpakkingen zijn gemaakt van 90% gerecycled karton en kunnen tegelijk gebruikt worden als schoenendoos, shopper en verzenddoos.