Wat zit er in een voetafdruk?

De waarden op onze producten zijn het resultaat van een aantal verschillende metingen. In plaats van het zelf uit te leggen, laten we Bret McKenzie het woord voeren.

Materialen

Zoals bij de meeste bedrijven die dingen maken, dragen vooral materialen bij tot onze voetafdruk. Of toch voorlopig. We hebben namelijk altijd zo veel mogelijk gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, eucalyptusboom en suiker, omdat ze van nature CO2 opnemen en ons zo kunnen helpen om onze voetafdruk mettertijd uit te wissen.

Productie

Dingen maken, kost energie, dat is nu eenmaal zo. Maar wat blijkt? Als je samenwerkt met partners die jouw waarden delen en op een efficiënte manier produceren, kun je die uitstootcijfers behoorlijk verminderen.

Productgebruik

Het maakt niet uit hoe zacht je landt, je Allbirds kunnen af en toe een wasbeurt gebruiken. Onze producten zijn machinewasbaar en ook dat heeft een impact, dus we voegen het toe aan de vergelijking: elk klein beetje telt.

Afgedankte producten

De meeste versleten producten komen op de stort terecht waar ze broeikasgassen uitstoten bij hun afbraak. Dat is verre van een perfecte oplossing dus we werken eraan.

Transport

Van fabriek tot distributie en distributie tot klant: elke stap van de reis telt. En omdat die voor elke klant zo verschillend is, rekenen we de impact van transport afzonderlijk tot de totale emissies van het bedrijf. Je leest er hier meer over hier.