Moeder Natuur is onze muze. Als we naar haar werk kijken, vinden we soms voor onze ogen natuurlijke materialen die we op nieuwe manieren kunnen gebruiken. Zoals bomen, de rijzende sterren van het bos.

De verwerking van hun vezels in een schoon, gesloten kringloopproces biedt ons een natuurlijk, hernieuwbaar, ademend en comfortabel materiaal dat veel zachter is voor het milieu - en je voeten - dan traditionele stoffen.

Shop Tree

Geworteld in duurzaamheid

Onze boomvezel-TENCEL™️ Lyocell is voornamelijk afkomstig van hout dat in Zuid-Afrika wordt geteeld. De teelt is afhankelijk van natuurlijke regenval, waardoor er geen kunstmatige irrigatie en kunstmest nodig is. Vergeleken met traditionele materialen gebruikt TENCEL™️ Lyocell 95% minder water dan conventioneel katoen en heeft het een koolstofvoetafdruk die een derde lager is dan virgin nylon.

FSC®-certificering

Onze Forest Stewardship Council®-certificering betekent dat we alleen materialen gebruiken die voldoen aan strikte normen om bossen te beschermen en de dieren en mensen die ervan afhankelijk zijn.

Meer materialen

Recycled Bottles

GERECYCLEDE FLESSEN

Eén gerecyclede plastic fles maakt een paar Allbirds-veters. Reïncarnatie op haar best.

Castor beans and castor bean oil

CASTOROLIE

Deze wonderolie helpt ons om de natuurlijke samenstelling van onze binnenzolen te vergroten. Goed geoliede comfortmachines.

Bio-Tpu

BIO-TPU

Onze oogjes zien het licht dankzij de unieke micro-organismen die zich voeden met plantensuikers. Smaakt naar meer, niet?